Vad kostar det?

Kvalificerad tandvård kostar pengar. Det du betalar för är kompetens, kvalitet och trygghet. Med bra utrustning och bra utbildning får din häst både korrekt diagnos och rätt behandling.
Om du jämför vad du årligen lägger på din hästs hovar så är kostnaden för den årliga tandvården förhållandevis liten. Och bra tandvård är minst lika viktig för hästens välmående, prestation och hållbarhet som bra hovvård.


Priser (hembesökskostnad tillkommer):
Rutingenomgång (sedering, undersökning, slipning, fluorlack): 2095kr

Tillägg till rutingenomgång:

Vargtandsextraktion (inkl bedövning och sårgel):500kr per tand
Betselrådgivning: 300kr
Vaccination influensa: 195kr
Vaccination influensa och stelkramp: 240kr
Vaccination botulism: 340kr
Foderinpackningsbehandling enklare (rengöring tandköttsfickor inkl svamp- och bakteriedämpande medicinsk behandling): 500-1500kr
Foderinpackningsbehandling avancerad (foderinpackningsbehandling, diastemavidgning/plastning): 1500-4000kr
Laserbehandling (stimulerar läkning och skapar kroppsegen plugg i tandköttsfickorna): 400-800kr
Restaurering tand vid kariesangrepp (avlägsna angripen tandvävnad, laser, fyllning, avlastning): 1500-5000kr
Extraktion kindtand: prisindikation ges efter undersökning eller utförlig remiss, varierar mellan 1000kr och 15000kr beroende på tillstånd
Röntgen: 3000kr för två projektioner, 625kr per tillkommande bild

Hembesökskostnad:
Schablonavgift 1000kr (ink moms) per stall, för kringarbetet med mobila kliniken
Körtidsersättning 1000kr (ink moms) per timme, tur och retur
Kilometerersättning 7:50kr (ink moms) per kilometer, tur och retur

Med hjälp av valfri GPS-app kan du enkelt räkna ut exakt vad hembesökskostnaden blir till ditt stall . Denna kostnad minimeras om du gör som de flesta andra, dvs pratar ihop dig med andra i stallet så ni blir fler om att dela hembesökskostnaden.
Räkna ut er hembesökskostnad: Sök Stampehusvägen 11 (Hjärnarp) i GPS-appen från ditt stall så får du min körtid och kilometertal. Exempelvis 30 min körtid och 35km.
Då blir hembesökskostnaden 750kr + 0,5timx1000krx2 + 35kmx7,50krx2 = 750 + 1000 + 525 = 2275kr

Bokar du Emma kommer du undan lite billigare, 200kr per häst i rabatt. Passa på!

Antingen kommer Nina eller Emma med mobila kliniken till ditt stall, eller så kommer du och hästen till Nina på Ugglarps Gård Evidensia utanför Ängelholm. Vill du ha hembesök för endast en häst tillkommer en avgift på 1000kr då det är väldigt mycket kringarbete i samband med varje besök. Utöver behandlingstiden så går ju tid och pengar för resa, upp- och ihoppackning av mobila kliniken, rengöring och desinfektion av all utrustning både på plats i stallet och väsentligt noggrannare dito hemma. En-hästs-besök blir därför tidsmässigt mycket kostsamma för oss.
Har du bara en häst så blir det oftast billigare att lasta och köra till kliniken istället. En dag i veckan tar Nina emot patienter på Hästkliniken Ugglarps Gård Evidensia.
Bokning sker via bokadirekts bokningssystem, liksom hembesöken.
Vid klinikbesöken betalar du en klinikavgift istället för hembesökskostnaden. En rutingenomgång på kliniken brukar hamna på ca 3000kr (priset är ett snittpris beräknat på tidigare patienter, med reservation för att jag inte kan påverka Evidensias prissättning).


Har du hästen i Ekerö kommun (Stockholms län) så erbjuder Nina en specialdeal. Några dagar per månad utgår hon från Helgö och kan då komma till ditt stall i Ekerö kommun, till ett fast pris på 2700kr för rutingenomgång (se ovan) OCH hembesökskostnad. Villkoret är att det är minst två hästar till behandling i samma stall. Gäller det endast en häst är priset 3700kr per häst.
Avbokning:


Avbokning senare än 24h innan planerat besök debiteras med 625kr per avbokad häst.

Observera:


Moms 25% ingår på samtliga ovan angivna priser.

Betalning sker med Swish eller kort, ej Diners. Vid betalning med kort tillkommer iZettles avgift på 1,85% av beloppet.

Fakturering är möjlig efter överenskommelse INNAN besöket, efter sedvanlig kreditkontroll. Vid fakturering tillkommer avgift på 100 kr. Betalningsfristen är 20 dagar. Påminnelseavgift och ränta 20% tillkommer vid försenad betalning.

Vid besök på Hästkliniken Ugglarps Gård Evidensia går all betalning via dem, och sker på plats med kort eller kontanter.

Föreläsningar/kurser debiteras enligt följande:
mindre än 4 tim: 1250kr/tim (1500kr/tim utanför ordinarie arbetstid), moms tillkommer
mer än 4 tim: 1000kr/tim (1250kr/tim utanför ordinarie arbetstid), moms tillkommer
Resor debiteras med timtid samt bilersättning 6kr/km plus moms, (alt kostnader för flyg/tåg)
Vid flerdygnsförrättningar tillkommer kostnader för uppehälle.

Foto Emma Tegler

Vad kostar det?

Foto Emma Tegler

Vad kostar det?
Annat intressant från Svenska Hästtandvården:

Inför besöket

Inför besöket är det en del du kan förbereda för att allt ska gå smidigt. Du får all info via mail i samband med din bokning, om du bokar via webbokningen. Till dig som bokat tid på Ugglarps Hästklinik
Adress: Gödmanstorpsvägen 108 Ängelholm.Läs mer >>

Bett och betsling

Kort sagt är minimerad belastning lösenordet. Många hästar har inte musklingen och balansen för att bära sig och ryttaren på rätt sätt. Resultatet blir då att tyngdpunkten förskjuts framåt och hästen tar för mycket stöd i tygeln. Belastningen som då… Läs mer >>