Ny prismodell!
2020-01-01

Ny prismodell!

På önskemål från många kunder frångår jag nu den tidigare prismodellen vid hembesök och övergår till fast pris per häst. Jag hoppas detta blir uppskattat och att det blir lättare för er som vill samla ihop till flera "tandhästar" inför besöket så ni kan dela på kostnaderna.

I priset ingår sedering, undersökning och slipning av normal omfattning, det vill säga en vanlig rutinöversyn med beräknad veterinärtid på ca 45min. Kostnaden per häst blir nu 1850kr per häst (1480kr ex moms).

Tillkommer gör hembesöksavgiften samt reseersättning, som beräknas precis som tidigare. Se fliken "Vad kostar det?".

Utanför rutinöversynen nämnd ovan faller foderinpackningsbehandlingar, tandextraktioner, lagningar, laser, kirurgi och ev specialundersökningar såsom oroskopi eller röntgen. Där debiteras timtid, läkemedel- och materialåtgång, se riktpriser på "Vad kostar det?".

Du som är bokningsansvarig och samlar ihop minst fem hästar till behandlingslistan får välja en gåva ur presentlådan som tack!

Klinikbesökpriset är oförändrat då jag inte kan styra över evidensias prismodell.

För kunder i Ekerö Kommun har jag fortfarande enhetspris; här är priset 2400kr men då inklusive hembesöksavgift och reseersättning, villkorat att det är minst 3 hästar på behandlingslistan. I annat fall tillkommer 1000kr/häst i avgift.Annat intressant från Svenska Hästtandvården:

Hur går det till?

Först och främst gör jag en allmänundersökning av hästen, sen går jag tillbaks till huvudet och undersöker det noggrant. Jag bedömer bettyp, palperar käkleder, underkäksgrenar, lymfknutor och tandrader. Jag bedömer käkledsrörlighet och letar… Läs mer >>

Vanliga problem

Munhålan och tuggsystemet är ett fantastiskt foderbearbetningssystem med mängder av funktioner, och ju mer man lär sig om den desto mer fascinerad blir man. Dessutom inser man då snabbt hur lätt något går fel när vi människor kommer in och stör… Läs mer >>