Ny prismodell!
2020-01-01

Ny prismodell!

På önskemål från många kunder frångår jag nu den tidigare prismodellen vid hembesök och övergår till fast pris per häst. Jag hoppas detta blir uppskattat och att det blir lättare för er som vill samla ihop till flera "tandhästar" inför besöket så ni kan dela på kostnaderna.

I priset ingår sedering, undersökning och slipning av normal omfattning, det vill säga en vanlig rutinöversyn med beräknad veterinärtid på ca 45min. Kostnaden per häst blir nu 1850kr per häst (1480kr ex moms). Prishöjning till 1895kr från 2021-02-01.

Tillkommer gör hembesöksavgiften samt reseersättning, som beräknas precis som tidigare. Se fliken "Vad kostar det?". Ytterligare tillägg 1000kr om det gäller hembesök för bara en häst.

Utanför rutinöversynen nämnd ovan faller foderinpackningsbehandlingar, tandextraktioner, lagningar, laser, kirurgi och ev specialundersökningar såsom oroskopi eller röntgen. Där debiteras timtid, läkemedel- och materialåtgång, se riktpriser på "Vad kostar det?".

Du som är bokningsansvarig och samlar ihop minst fem hästar till behandlingslistan får välja en gåva ur presentlådan som tack!

Klinikbesökpriset är oförändrat då jag inte kan styra över evidensias prismodell.

För kunder i Ekerö Kommun har jag fortfarande enhetspris; här är priset 2400kr men då inklusive hembesöksavgift och reseersättning, villkorat att det är minst 3 hästar på behandlingslistan. I annat fall tillkommer 1000kr/häst i avgift.Annat intressant från Svenska Hästtandvården:

Symtom och tecken på munhåleproblem

Symtomen på munhåleproblem varierar mycket; det kan vara relativt tydligt såsom att man ser att hästen spottar ut foderbussar, har dålig andedräkt, näsflöde, svullnader eller sår på käkarna eller förändrat tuggmönster. Mer diffusa symtom kan vara… Läs mer >>

Hästtandvård idag och igår

Under de senaste femtio åren har hästtandvården knappt utvecklats alls. Detta trots att prestationskraven på våra hästar ständigt ökar och att djurskyddet är högt prioriterat. Samma utrustning och behandlingsmetod har använts i ett helt sekel även… Läs mer >>