Nytt samarbete!
2017-12-21

Jag är jätteglad att få tillkännage att jag från 2/2 2018 kommer ingå samarbete med Hästkliniken på Ugglarps Gård.

Kliniken ligger mellan Ängelholm och Helsingborg, lätt tillgänglig för mina kunder och erbjuder en lugn och trevlig miljö för mina patienter. I och med att jag tar emot patienter där kommer jag avsluta samarbetet med Equiteam och Evidensia. Det känns lite sorgligt efter alla års samarbete, men jag tror att flytten till Ugglarp kommer medföra många positiva förändringar och möjligheter. Bokningen kommer att ske via vanliga bokningssidan på bokadirekt.se. Så fort alla papper är påskrivna och försäkringsavtal är klara så kommer jag lägga ut alla bokningsbara tider. Välkomna!

Slipp styngflugorna - mocka hagen NU!
2017-05-05

Slipp styngflugorna  - mocka hagen NU! MAJ - tid att mocka hagarna!

Nu i maj spirar gräset. I hästarnas magsäck vaknar de övervintrade förpuppade styngflugelarverna till. De släpper greppet om magslemhinnan och följer med gräset genom hästtarmen, och förjer med träcken ut i hagen. Här gräver sig maskarna ner i botten av högen, eller till och med ner i översta jordlagret, förpuppas igen och ligger sen här till augusti då de kläcks som fullvärdiga styngflugor och börjar ställa till elände för hästarna.
Du kan ställa till elände för styngflugelarverna genom att nu vara extra noga med att mocka hagarna. Det är för överigt en utmärkt åtgärd för att hålla ner smittrycket avseende övriga inälvsparasiter också, så ta nu den annalkande försommarsolen till sällskap, på med bikinin och bli lite brun samtidigt som du hjälper din häst med att få slippa de här illbattingarna.

Webbokning på försök
2017-03-12Sedan årsskiftet erbjuder jag web-bokning, via http://www.bokadirekt.se. När du kommer till den sidan, får du en fråga vad du vill boka. Skriv då hästtandvård, så kommer du vidare till min bokningssida. Där kan du boka besök till Equiteam men även hembesök. Bokningarna till Evidensia Helsingborg går dock fortfarande via deras reception.

Semester
2017-03-12

Tandfix innan sommarn?

Jag tar semester vecka 24-27 och 29-30, men jobbar på att få in en kompetent vikarie. Det finns inte många bokningsbara tider kvar innan dess så vill du ha hjälp med din hästs tänder inom relativt snar framtid så är det dags att boka. Titta in på webbokningen eller hör av dig! Välkommen!

Besöksutvärdering - vinn Trisslotter!
2017-03-03

Vill DU hjälpa till att göra Svenska Hästtandvården bättre? Följ länken för att utvärdera vårt arbete inför, under och efter ditt tandvårdsbesök. Tio trisslotter lottas ut bland dem som deltar under mars-juni 2017. Vill du delta i utlottningen så skriv ditt och din hästs namn i kommentarsrutan i slutet. Klicka HÄR för att komma till utvärderingen.

Equiteam har flyttat!
2016-11-03Sedan senhösten 2016 finns Equiteam på ny adress; Träskomakarevägen 68 i Förslöv. Lokalen är provisorisk men fungerande, vi håller till i traktorgaraget i väntan på att mottagningen byggs.

Föreläsning Bett, Betsling & Foder
2016-03-10

En intressant föreläsing om hur valet av bett, betsling och foder påverkar din häst. Missa inte den!

24 maj 2016 18-21.30 är det föreläsningsdags på Equiteam i förslöv igen. Denna gång berättar jag om tips och trick och tänk gällande bett och betsling, och om hur fodervalet påverkar din häst. Massor av matnyttig och användbar information! Anmälan via SMS 0703361800. Pris 275kr inkl fika, betalas kontant på plats.

Aloe Vera produkter hemma
2015-10-21

Aloe Vera produkter för hudvård och välbefinnande finns hemma. Kontaka mig för information och rådgivning. Jag har alltid några produkter med mig i bilen för visning och försäljning.

Ny föreläsning! 16/9 2015 kl 18
2015-08-25

Dags för en NY föreläsning! Närmare 500 personer har nu sett min föreläsning om hästens munhåla, och många av er har efterfrågat en uppföljare där vi går lite djupare in i kunskapen om hästens munhåla. Vi fokuserar på bettanpassning och bettets och tränsets påverkan, hur olika fodersorter påverkar hästens tänder och en uppdatering på nya forskningsrön och behandlingsmetoder. Jag kommer också bjuda på handfasta tips angående munnen som kan bespara dig både bekymmer och pengar i samband med köp av häst. Enkla men viktiga saker för hästens framtida möjligheter som ridhäst. Denna sprillans nya föreläsning är tänkt som en påbyggnad av den tidigare föreläsningen, men även om man inte varit med på den så kan man ha god behållning av den här kvällen. Plats: EquiTeam i Hulta utanför Förslöv Dag: 16 september Tid: 18.00-ca 21 Pris 250kr inkl kaffe och kaka. Föranmälan krävs och anmälan är bindande. Max 30 pers. Anmälan sker via SMS till 070-3361800 Välkommen!

Styngflugeäggen är här, ta bort dem!
2015-08-24

Styngflugeäggen är här, ta bort dem! Årets första styngflugelarv hittade jag idag i en hästmun utanför Ängelholm. Eller årets åtta första, för att vara mer exakt. Drygt centimeterlånga, välmatade och energiska rackare. Trots hästägarens nitiska äggjakt. Än är det inte försent att hjälpa din häst. Så fram med ryktstenar, T-röd, naglar, saliv, rakapparat och pälsglans. Hur många larver kan du hjälpa din häst att slippa ha krälandes i munnen och i tungan? Och senare ha boendes i puppor i magsäcken? Upp till kamp mot de jäklarna. Har du kommit på något sätt som funkar för att ta bort äggen, eller förhindra att hästen får dem på sig? Dela med dig på Svenska Hästtandvårdens facebooksida

Om du inte vill betala för hembesök kan du komma till mig istället.
2015-08-24

Jag finns som vanligt på Evidensia Specialisthästsjukhus i Helsingborg varje torsdag, bokar gör du via deras reception. Säg att du vill ha tid hos tandläkaren Nina, då kommer du rätt. Dessutom finns jag på Equiteam i Förslöv första tisdagen varje månad. Nästa tandvårdsdag på Equiteam är 5 april. Det finns enstaka tider kvar, hör av dig om du vill boka!

REA Chevinal Plus 5liter nu 350kr, ordinarie pris 430kr. Flytande vitamin- och mineralpreparat.
2014-10-18REA Chevinal Plus, ett utmärkt fodertillskott som tillgodoser hästens vitamin- och mineralbehov. Eftersom det är flytande finns det ingen risk för tandfrakturer, vilket andra mineralfoder i pelletform kan orsaka, om det innehåller större gruspartiklar. Dos 10-50ml per dag beroende på häststorlek och träningsintensitet. Jag hjälper dig gärna med dosrekommendation för just din häst. Ger du pelletterat mineralfoder idag? Prova själv att tugga det, för säkerhets skull. Reapris 350kr inklusive dospump, ord pris 430kr. Priset gäller dunkar med bäst-före-datum jan 2015.

Föreläsning om hästtänder, hästtandvård och betsling på Equi Team i Förslöv
2014-08-13

Måndagen den 22 september är det dags igen för föreläsning! Passa på att lära dig massor om hästens munhåla, tänder, foder, bett och betsling. Vi drar igång kl 18 och håller på till ca 21. Föreläsningen kostar 250kr, betalas på plats, och fika ingår i priset. Föranmälan obligatorisk, max 30 deltagare. Anmälan per sms till 070-3361800 eller mail .(JavaScript must be enabled to view this email address). Passa på!! Tidigare föreläsningar har varit mycket uppskattade grin

Alla torsdagar på Helsingborg
2013-02-10Nu finns jag på Regiondjursjukhuset i Helsingborg varje torsdag. Bokning sker via deras reception; på 042-168050

Tandvårdsdagar på Equi Team i Förslöv, första tisdagen varje månad
2013-01-07Första tisdagen varje månad kan du komma med din häst till Equi Teams behandlingsstall i Förslöv, bara ett par kilometer från E6 avfart hjärnarp/Margretetorp. Lite mer spartanskt men också lite billigare än mottagningen på sjukhuset i Helsingborg. Bokning sker till Ulrika Björnerot på Equi Team, telefon 0703-7020605. Får du inte svar direkt så skicka ett SMS. Ulrika kan erbjuda en rad olika prehab- och rehabtjänster, passa på att fråga vad hon kan göra för dig och din häst!

Tandvårdsmottagning på Regiondjursjukhuset varje torsdag 2013
2013-01-07Tack vare stor efterfrågan har vi nu utökat mottagningsdagarna på Regiondjursjukhuset i Helsingborg, nu finns jag där varje torsdag mellan kl 9 och 16. Du bokar via sjukhusets reception, som du når på telefon 042-168000.

Året ut-Rabatt!
2011-10-17

I samband med tandvårdskontroll erbjuder jag rabatt för vaccinationer, hela året ut.

Nya tandvårdstider på Helsingborgs Djursjukhus
2011-10-10

Under hösten är jag på Helsingborgs Djursjukhus enligt nedanstående tider. Lättast bokar du in tid direkt via Helsingborgs telefonbokning 042-16 80 50. Tors 13/10, Fre 21/10, Tis 25/10, Tors 10/11, Tis 22/11, Tors 8/12, Tis 20/12

Artikel i Helsingborgs Dagblad
2011-02-25

Helsingborgs Dagblad följde med en dag på Djursjukhuset.

Följ länken och läs om hur det kan gå till!

Röntgenkameran krånglar
2011-01-18

Röntgenkameran krånglar men nu har jag bokat tid för sevice hos Medivet så nu ska det bli ordning igen! Den beräknas vara igång igen från och med v 4.

Tandvårdskurs för veterinärer och tandläkare
2010-10-05

2-3/10 höll jag och min kollega Carl-Fredrik Gauffin, i Accesia's regi, en tandvårdskurs för veterinärer med syfte att informera och undervisa intresserade veterinärer om modern hästtandvård och hur man gör en utförlig undersökning av munhålan. Det var verkligen inspirerande och alla 14 deltagarna reste hem på söndagkvällen med mycket matnyttigt i bagaget och en helt annan syn på hästtandvård och munhåleundersökingens värde - både för hästen och i den kliniska verksamhetsvardagen. Då intresset var stort kommer vi att arrandera flera likadana kurser framöver. Är du som veterinär eller legitimerad tandläkare intresserad? Kontakta Accesia på 035-39797.

Nu kommer första frosten, tänk på fång- och kolikrisken!
2010-09-25

Nu är senhösten på ingång, redan, och nattfrosten biter tag i gräset. När växter fryser ändras näringsinnehållet, ffa avseende socker, vilket innebär att gräset förändrats så mycket att det för hästmagarnas mikrober innebär ett foderbyte över en natt. Detta kan utlösa både kolik och fång hos känsliga individer. Förebygg med stödutfodring med hö i hagen och kanske även något mag-/tarmstabiliserande preparat som Probade, Protexin Propaste eller ProEquo.

Dålig andedräkt?
2010-04-22

Dålig andedräkt? Känner du ibland en lite sur lukt från hästens mun när du tränsar? Den här tiden på året, senvinter/tidig vår, är munnen som mest utsatt efter en lång vinter med bara fabricerat foder och inget livgivande friskt gräs. Munhygienen är därför inte den bästa, och foderinpackningsproblem är inte ovanligt. Oftast gäller det äldre hästar, från 20-årsåldern och uppåt, men även hästar med snedställda kindtänder eller tandskador har mest problem så här års. Vad kan då du som hästägare göra? Enkelt. Var uppmärksam på hur hästen luktar i munnen, i synnerhet om hästen blaskar och slabbar med sin vattenhink. Jämför gärna med en annan häst. Känner du någon avvikande lukt så boka tid för munhåleundersökning så snart som möjligt. Ju tidigare man kan komma till och göra rent desto snabbare går läkningen. Obehandlade foderinpackningar förvärras och leder till smärta, tandossning och bölder. Då hästen inte själv kan få bort dessa inpackade foderrester hänger det på dig att upptäcka det. Ut och lukta!

Mars-April: Förebygg “snösmältningskolik” nu!
2010-03-21

Nu smälter snön snabbt och hästarna hittar grässtrån i den mjuka marken. Mängder av jord och sand följer dessvärre med ner i magen. Detta innebär en stor risk för sandkolik, något som under våren 2010 tråkigt nog var ovanligt frekvent. Sandkolik, då sand ansamlas i tarmarna och orsakar problem, är ett smärtsamt tillstånd som inte sällan leder till buköppning eller avlivning. Förebygg med loppfrö och paraffinolja i maten, och många högar hö i hagen så hästarna äter så lite gräs som möjligt nu medan det är så blött i markerna. Har du riskhagar eller delar av hagar som är både blöta och sandiga så undvik dem/stängsla av. Se till att det finns gott om friskt vatten att dricka.

En vecka kvar till Islandshästens Dag!
2010-03-21

En vecka kvar till Islandshästens Dag! Söndag den 28 mars är det återigen dags för Islandshästens dag i Helsingborgs ridhus. Självklart är vi med och sponsrar. Det här är ett jippo för alla, passa på att gå dit och titta! Framför allt om du hör till den stora grupp som tror att islänningar bara duger till turridning i sakta mak!

Titta in på deras hemsida för program och mer info, www.islandshastensdag.se

Ny hemsida
2010-03-16

Nu har vi uppdaterat hemsidan med massa ny härlig information packat i en ny fräsch layout.

Hoppas ni gillar den nya sidan, Lämna gärna en kommentar.

Radioreklam
2010-03-16

Har du inte hört vår radioreklam?

Vi har såklart lagt upp den här för dig som missat reklamspoten. Lyssna nedan genom att klicka på play. Flashplugin och högtalare/hörlurar krävs för att lyssna på reklamen.

Julledigt!
2009-12-18

Nu är det paus i arbetet ett par veckor.

Familjen får stå i första rummet fram till nyår, vi tar husbilen till fjällen och myser tillsammans. 4:e januari är vi igång med verksamheten igen, välkomna då. God Jul och Gott nytt år till er alla!

Röntgen i bilen
2009-11-11

Röntgen i bilen Nu har vi även röntgen i bilen!

Så istället för att skicka iväg patienten till klinik för röntgen ordnar vi det snabbt och lätt i stallet. Bilderna kommer upp på datorn efter några sekunder och vi kan fortsätta behandlingen direkt. Röntgenutrustningen lämpar sig inte bara för hästtänder utan funkar lika bra för hästben eller röntgenundersökningar av hund och katt. Utrustningen håller toppklass och matchar lätt kringklinikernas bildkvalitet.

Pimp My Ride, Tobbe!
2009-11-10

Pimp My Ride, Tobbe! Projekt Pimp My Ride, lett av Torbjörn Hallenheim på Medivet (röntgenleverantören) och Christian och Pontus på DKSP (reklamföretaget)resulterade i denna godbit. Kelo monterade stripingen. Jättetack till alla inblandade!!!!!!!!

Jag sa ju det, den före detta likbilen skulle bli snyggast i stan!

Lastförskjutningsgallret på plats.
2009-09-02

Leitec i Laholm har verkligen gjort ett bra jobb! Kan rekommenderas varmt för allt gällande burar och galler. www.leitec.se

Ny bil!
2009-08-16

Ny har jag äntligen fått nya bilen, och slipper snart köra runt i privatbilen. Nybilen är en volkswagen caddy Maxi life, silvergrå. Funktionell och rymmande, med kontor i baksätet. Nu ser det mest ut som en likbil, men med lite pimpning kommer den bli snyggast i stan! Nu väntar lastförskjutningsgaller och sen börjar arbetet med inredning.

Annat intressant från Svenska Hästtandvården:

Vem är då jag?

Jag som driver det här företaget heter Nina Lundgren och bor i Hjärnarp utanför Ängelholm i Skåne. Jag har två härliga söner och hoppas kunna skaffa hund igen snart. Jag började jobba som veterinär 2001, och har jobbat i nästan nio år som… Läs mer >>

Täcker försäkringen?

Här skiljer det sig enormt mellan olika försäkringsbolag så mitt tips är att ringa och fråga dem hur de ställer sig till olika problem i munhålan. Ofta täcker försäkringen frakturer och rotspetsabscesser (rotbölder) men inte alltid och ibland bara… Läs mer >>