REA Chevinal Plus 5liter nu 350kr, ordinarie pris 430kr. Flytande vitamin- och mineralpreparat. 2014-10-18

REA Chevinal Plus, ett utmärkt fodertillskott som tillgodoser hästens vitamin- och mineralbehov. Eftersom det är flytande finns det ingen risk för tandfrakturer, vilket andra mineralfoder i pelletform kan orsaka, om det innehåller större gruspartiklar. Dos 10-50ml per dag beroende på häststorlek och träningsintensitet. Jag… Läs hela inlägget »

Föreläsning om hästtänder, hästtandvård och betsling på Equi Team i Förslöv 2014-08-13

Måndagen den 22 september är det dags igen för föreläsning! Passa på att lära dig massor om hästens munhåla, tänder, foder, bett och betsling. Vi drar igång kl 18 och håller på till ca 21. Föreläsningen kostar 250kr, betalas på plats, och fika ingår i priset. Föranmälan obligatorisk, max 30 deltagare. Anmälan per sms till… Läs hela inlägget »

Året ut-Rabatt! 2011-10-17

I samband med tandvårdskontroll erbjuder jag rabatt för vaccinationer, hela året ut. Läs hela inlägget »

Nya tandvårdstider på Helsingborgs Djursjukhus 2011-10-10

Under hösten är jag på Helsingborgs Djursjukhus enligt nedanstående tider. Lättast bokar du in tid direkt via Helsingborgs telefonbokning 042-16 80 50. Tors 13/10, Fre 21/10, Tis 25/10, Tors 10/11, Tis 22/11, Tors 8/12, Tis 20/12 Läs hela inlägget »

Artikel i Helsingborgs Dagblad 2011-02-25

Helsingborgs Dagblad följde med en dag på Djursjukhuset. Följ länken och läs om hur det kan gå till! Läs hela inlägget »

Röntgenkameran krånglar 2011-01-18

Röntgenkameran krånglar men nu har jag bokat tid för sevice hos Medivet så nu ska det bli ordning igen! Den beräknas vara igång igen från och med v 4. Läs hela inlägget »

Tandvårdskurs för veterinärer och tandläkare 2010-10-05

2-3/10 höll jag och min kollega Carl-Fredrik Gauffin, i Accesia's regi, en tandvårdskurs för veterinärer med syfte att informera och undervisa intresserade veterinärer om modern hästtandvård och hur man gör en utförlig undersökning av munhålan. Det var verkligen inspirerande och alla 14 deltagarna reste hem på söndagkvällen med… Läs hela inlägget »

Nu kommer första frosten, tänk på fång- och kolikrisken! 2010-09-25

Nu är senhösten på ingång, redan, och nattfrosten biter tag i gräset. När växter fryser ändras näringsinnehållet, ffa avseende socker, vilket innebär att gräset förändrats så mycket att det för hästmagarnas mikrober innebär ett foderbyte över en natt. Detta kan utlösa både kolik och fång hos känsliga individer. Förebygg med… Läs hela inlägget »

Dålig andedräkt? 2010-04-22

Dålig andedräkt? Känner du ibland en lite sur lukt från hästens mun när du tränsar? Den här tiden på året, senvinter/tidig vår, är munnen som mest utsatt efter en lång vinter med bara fabricerat foder och inget livgivande friskt gräs. Munhygienen är därför inte den bästa, och foderinpackningsproblem är inte ovanligt. Oftast gäller det äldre… Läs hela inlägget »

Mars-April: Förebygg “snösmältningskolik” nu! 2010-03-21

Nu smälter snön snabbt och hästarna hittar grässtrån i den mjuka marken. Mängder av jord och sand följer dessvärre med ner i magen. Detta innebär en stor risk för sandkolik, något som under våren 2010 tråkigt nog var ovanligt frekvent. Sandkolik, då sand ansamlas i tarmarna och orsakar problem, är ett smärtsamt tillstånd som… Läs hela inlägget »

<-  Sida 2 av 3  ->
Annat intressant från Svenska Hästtandvården:

Vem är då jag?

Jag som driver det här företaget heter Nina Lundgren och bor i Hjärnarp utanför Ängelholm i Skåne. Jag har två härliga söner och hoppas kunna skaffa hund igen snart. Mitt livs kärlek bor på Ekerö utanför Stockholm, så nu erbjuder jag hästtandvård… Läs mer >>

Vem ska man välja?

Självklart ska du välja någon du litar på och som har en dokumenterad hästtandvårdsutbildning.
Någon som är verkligen är intresserad av sitt arbete och din häst.
Någon som kan förklara vad hon/han gör och varför detta behöver göras och vilka… Läs mer >>